Silkroad Online > Ogólna dyskusja

Tworzenie własnego servera za pomocą NetDevil.

<< < (13/16) > >>

dracul6:
Witam! Czy client jest potrzebny ten z iSRO ? Czy może być np. z ecsro ? A i jescze jedno ;p jeżeli potrzebny jest ten z isro to czy mógłby ktoś wstawić cały client [ nie party, bo strasznie wolno idzie ( jak już mają być party to tylko i wyłącznie MEGAUPLOAD ) ] ? Przewertowałem wujaszka google jednak nic nie znalazłem ;\ [ może jestem ślepy i nie umiem szukac oO ] w każdym bądź razie czekam na odp i mam nadzieje, że ktoś wróci jeszcze do tego tematu, bo mój pościk troche zbyt poźno napisany co do tematu :PP z góry THX za pomocną dłoń ;DD

Mattie:
@up

poczekaj chwiel ten link który podałem był trefny -.-
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.sremx.yoyo.pl/viewtopic.php?f=19&t=34&sid=0a05a18021e8b31fbddc31d1d8256e31

zobacz to i wklej to do jakiegokolwiek silka

ZUO ZUO

Yoda:
Ma to szanse zadziałać. Mam doświadczenie w stawianiu "domówek" serwerów w innych grach. Trzeba spełnić parę warunków. Kiedy ich nie spełnimy zazwyczaj w grach nikt inny nie bd widział naszego serwera a tylko my bd mogli na niego wejść. Przede wszystkim potrzebne jest nam zewnętrzne IP. Z neostradą (zmiennym ip) możemy się już pożegnać. Ip często się zmienia i musielibyśmy codziennie je aktualizować w media pk.
Szybkość neta też gra rolę. Wielkie lagi nawet w normalnym silku występują a oni mają kosmicznie szybki net (japońce nie?  Wyprzedzają Europę o lata.)  Więc przy 512mb to ledwo co 2 osoby posiedzą. Sam silk ciągle ale to ciągle przetwarza informacje waży mało, ale gdzieś to musi się zapisać nie?  Więc wielkie serwery z tego nie powstaną. Można też wykombinować hosting u jakiejś firmy, choć w to wątpię bo nikt nie dawał oferty nielegalnego a zapewne bardzo drogiego hostingu. Wg mnie połączenie do tego jest możliwe ale jak już mówiłem wyżej, nie napalajcie się.

To tyle ode mnie.

@up

Nawet 4+ hotan fortress?

kyrtap:
@UP
Nie mam zewnętrznego IP, a mimo to 2 osoby się do mnie łączyły - chyba NoHaker między innymi. Tylko, że występowały błędy przy wielu czynnościach. Prędkość wysyłania mam 10mb, a czasem i 20, więc to nie jest problem.

HunT:
Na zmienne IP też jest sposób. Jest taka usługa jak no-ip :P Proponuje ciekawskim o tym poczytać, jest to darmowe ^^ Ale jak ktoś by chciał mieć swój serwer to trzeba wykupić jakiś porządny a nie swój komputer.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej