silkroad

Autor Wątek: Party.  (Przeczytany 6570 razy)

Offline Churchill

• Brontes
  • *
Party.
« dnia: 30 Maj 2009, 15:50:43 »
Witam.
Chciałbym zobaczyć ile osób byłoby chętnych do stworzenia party - koniecznie isro (nie będe uciekał przed problemami codziennymi idąc na łatwizne - xSro i privy) !

Jestem osobą, która doświadczenie ma ... pomyślmy ... największe z wszystkich tutaj ;)
Szukam osób, wiedzących czego chcą - nie bełkoczących coś na krótką metę.

Zarówno server, jak i formacja, godziny gry są do ustalenia - tym zajmiemy się wspólnie po zobaczeniu ilości ochotników.

Narazie to tyle - nie ma sensu pisać nic więcej, na wypadek gdyby nie wypaliło - w razie pytań pisać tutaj.
Nie będe brał żadnych 'CV' , potrzebuje wiedzieć tylko dlaczego właśnie Ty chcesz zagrać w moim party.

[Nie wykluczam również , gry w gre inną niż Silkroad - to myśle, iż jest do ustalenia - z dobrą ekipą każda gra jest odstrzałowa] .

Pozdrawiam ;)

Silkroad Online - Forum Najstarszego Polskiego Portalu

Party.
« dnia: 30 Maj 2009, 15:50:43 »

Offline SmokedMunky

• Bunwang
  • *
Odp: Party.
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Maj 2009, 15:53:49 »
chetny

Offline surprise666

• Kokoru
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Maj 2009, 16:46:04 »
Witam.
Chciałbym zobaczyć ile osób byłoby chętnych do stworzenia party - koniecznie isro (nie będe uciekał przed problemami codziennymi idąc na łatwizne - xSro i privy) !

Jestem osobą, która doświadczenie ma ... pomyślmy ... największe z wszystkich tutaj ;)

Zarówno server, jak i formacja, godziny gry są do ustalenia - tym zajmiemy się wspólnie po zobaczeniu ilości ochotników.

Narazie to tyle - nie ma sensu pisać nic więcej, na wypadek gdyby nie wypaliło - w razie pytań pisać tutaj.
Nie będe brał żadnych 'CV' , potrzebuje wiedzieć tylko dlaczego właśnie Ty chcesz zagrać w moim party.

[Nie wykluczam również , gry w gre inną niż Silkroad - to myśle, iż jest do ustalenia - z dobrą ekipą każda gra jest odstrzałowa] .

Pozdrawiam ;)

Żebyś się nie zdziwił...

Widać, że jesteś wielki twardziel skoro obowiązkowo chcesz grać na isro.Ale to minie.Gdy członkowie party będą wbijać ponad godzinę i będzie kogoś brakować , wystarczy że cler albo tanker dostanie dc i już macie przerwe na 1-2godzinki :), o spoty też się martwisz, w sumie tak przecież 15 goldfarmom można sksuć pt moobka.
zło

Offline gatuzo

• Red Scorpion
  • *
  • Zjedz kota !
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Maj 2009, 17:03:03 »
Witam.

Pozdrawiam ;)

Żebyś się nie zdziwił...

Widać, że jesteś wielki twardziel skoro obowiązkowo chcesz grać na isro.Ale to minie.Gdy członkowie party będą wbijać ponad godzinę i będzie kogoś brakować , wystarczy że cler albo tanker dostanie dc i już macie przerwe na 1-2godzinki :), o spoty też się martwisz, w sumie tak przecież 15 goldfarmom można sksuć pt moobka.
ale wiesz na isro , w razie czego masz wsparcie juz jakiegos lvl ( jesli umawiacie sie na jakis server gdzie macie juz jakis char) a co do wbijania, przerwa zawsze sie przyda xD
a co do GF przereklamowana sprawa pfff. joymaksek banuje je dla nas ;*
"An eye for an eye makes the whole world look funny because nobody has eyes"
Nobody is Perfect.I`m Nobody.
20 z polaka, 12 z matmy i 31 z anglika ;////
Więcej na kacu testów nie napisze ;////

Od dawna wiedziałem że jesteś kretynem.

Offline Churchill

• Brontes
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Maj 2009, 19:10:30 »
Żebym się nie mylił ? A ktoś jeszcze wbił 90 poza mną w party na isro ?
Pytałem już o to jakiś czas temu i chętnych nie było, więc ponowie pytanie - jeśli tak, to może chciałby zagrać 2 raz.

Gatuzo - zawsze gram na serverach , gdzie nikt z nas nie ma chara .

i surprise, czy ja prosiłem żeby mnie pouczać ?

Offline Churchill

• Brontes
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Cze 2009, 09:18:27 »
Także po dłuższej analizie wątków na przeróżnych forach i stronach, stwierdzam na podstawie moich badań , iż szanse na wypalenie party z forum wynoszą jakieś 9% .

Ludzie chętni są na party, gdzie wszystko mają podane - klasy, server etc. (dlatego właśnie mój temat był taki a nie inny)
Nie chętnie gracze przyszłego party wykazują jakąkolwiek inwencje twórczą przed zaczęciem party - tylko krytykując.
Załozyciele takich party (nie sa to puste analizy a na podstawie tego gdzie byłem i co widziałem/słyszałem) chcą za wszelką cenę być liderami i już. Zdanie innych liczy się ale i tak moje jest ważniejsze i koniec - typowe myślenie założycieli.

Godziny grania - każdy zgadza się na wieczór ze względu na wolny czas po pracy/uczelni/studiach - po pewnym czasie ludzie dochodzą jednak do tego, iż ta malutka garstka czasu wolnego jaką mają po pracy nie chce aby spędzano ją przy PC patrząc na lecący lvl  -   To siedzi w głębi w środku w każdym z nas - nie uwzględnia się tutaj ludzi w wieku szkolnym, którym pasuje 7h grania dziennie - ich sprawa, znajomi poczekają - tylko ile? Każdy starszy i inteligentniejszy user tego forum będzie wiedział o czym mówie.
W przypadku gdy umówiliśmy się na party - gramy i nagle nam coś wypada, co robimy ? Wychodzimy z wszystkiego mówiąc, iż nie ma internetu, prądu or something - głupio się teraz czujecie czytając to, ha ?
Sprawa kolejna - ucieczka od isro. Ucieczka od iSro jest jedną z głupszych rzeczy jaką robi się w dzisiejszych czasach. Idzcie na 'xSro' - nie ma GFów, botów, tych padającyh uników, KSów ... a dojdziecie sami , że w głębi duszy to właśnie to trzyma was przy iSro. Liczba graczy - to jest magia isro - nawet jeśli są to w 80% GFy . Gra na xSro nudzi się po pewnym czasie - nie nudzi się ludziom, którzy 1 raz w życiu wbili sobie 42 lvl i są 'pro' i grają dalej by sami dla siebie wbijać ten lvl myślac, że są fajnymi.

Kolejna ważna rzecz - Niszczenie atmosfery przez min. 2 młodych idiotów, którzy zaczynają wyzywać się 'twoja stara' . pomimo tego, iż robią to dla pełnego żartu i 1 i 2 rozumieją to, to np. mnie raziło to - przez co psuła si atmosfera. Bądz co bądz, ale jakiś poziom trzeba zachować - można żartować tak aby śmiali się wszyscy - nie tylko młodsi userzy.

Oraz oczywiście jednym z głównych powodów jest sugerowanie się innymi osobami piszącymi o party - ''my w naszym party w 2 dni wbiliśmy 38 lvl''  - taki user patrzy na swój lvl (21) i myśli ''coś jest z naszym party nie tak''.

Kolejny powód ważny - mówienie, że gra się 4Fun. Nie ma sensu taka gadka, nie ma co ukrywać - Fun przychodzi wraz z lvl'em - im wyższy lvl, tym wyższy Fun! Spotkanie się więc 8 osób mówiących ''Gramy dla Funu'' , założone jest z góry, iż nie wypali. Szansa na to, iż conajmniej 1 z tych osób nie będzie chciała w głebi siebie grać Fun - wynosi jakieś 20% ! Nie pytajcie jak to wyliczyłem ...

A teraz :

- Party nie rozpada się przez nieogarnięcie osób - Tego da się nauczyć.
- Party nie rozpada się ze względu na wiek grających.
To tylko 2 przykłady, których jest więcej.

Nie wiem czemu służy to, iż to napisałem - bo pomimo wszystkiego chce zachęcić was do wbijania w party dużych lvl'i .

Mi udało wbić się w party 90 lvl - fakt, byłem w tym party jedynym polakiem, i wszystko powstało poprzez gre na serverze - ale myśle, że uda się i wam - to nie jest, aż takie straszne.

Także pamiętajcie - lepiej prać brudy przed zaczęciem party, niż przed jego rychłym końcem - nie ma co się okłamywać, uciekać przed iSro.

Mam nadzieje, że ktoś w końcu podoła i wbije ten 90 lvl w party!

Także jeszcze raz zachęcam  -  W razie czego - pisać , ja jestem chętny do gry !

Pozdrawiam Church!

Offline Moonlighting

• Moderator
  • *
  • Shinu!
« Odpowiedź #6 dnia: 02 Cze 2009, 11:37:11 »
Witam.

Pozdrawiam ;)

Żebyś się nie zdziwił...

Dokładnie ;p
Mimo to życzę Ci powodzenia, bo to nie lada sztuka zorganizować pt na isro. Jak by co, możesz na mnie liczyć.
« Ostatnia zmiana: 02 Cze 2009, 11:39:05 wysłana przez Moon69 »

Offline Churchill

• Brontes
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 02 Cze 2009, 12:06:05 »
Znaczy, że co dokładnie ? :D
Teoretycznie mój temat był w celach badawczych ... lecz gdyby ktoś był jakieś party chciał stworzyć - Pisać :)

Offline Moonlighting

• Moderator
  • *
  • Shinu!
« Odpowiedź #8 dnia: 02 Cze 2009, 14:40:42 »
Dokładnie znaczy, że może się ludziom odechcieć wbijać na serwa po 2h jak to było w naszym wypadku ^^, jednak jeśli dasz radę zebrać ludzi to i ja mogę pograć ;p

Offline Elvised

• Ultra Blood Devil
  • *
  • Jeffrey
« Odpowiedź #9 dnia: 02 Cze 2009, 14:42:35 »
hahaha no to co panowie robimy party bo nie ma kodziku juz na isro i ''rzekomo'' można łatwiej wbijać : p

Offline NoMChere

• Hyeongcheon
  • *
  • 0.0
« Odpowiedź #10 dnia: 02 Cze 2009, 16:50:47 »
Także po dłuższej analizie wątków na przeróżnych forach i stronach, stwierdzam na podstawie moich badań , iż szanse na wypalenie party z forum wynoszą jakieś 9% .

Ludzie chętni są na party, gdzie wszystko mają podane - klasy, server etc. (dlatego właśnie mój temat był taki a nie inny)
Nie chętnie gracze przyszłego party wykazują jakąkolwiek inwencje twórczą przed zaczęciem party - tylko krytykując.
Załozyciele takich party (nie sa to puste analizy a na podstawie tego gdzie byłem i co widziałem/słyszałem) chcą za wszelką cenę być liderami i już. Zdanie innych liczy się ale i tak moje jest ważniejsze i koniec - typowe myślenie założycieli.

Godziny grania - każdy zgadza się na wieczór ze względu na wolny czas po pracy/uczelni/studiach - po pewnym czasie ludzie dochodzą jednak do tego, iż ta malutka garstka czasu wolnego jaką mają po pracy nie chce aby spędzano ją przy PC patrząc na lecący lvl  -   To siedzi w głębi w środku w każdym z nas - nie uwzględnia się tutaj ludzi w wieku szkolnym, którym pasuje 7h grania dziennie - ich sprawa, znajomi poczekają - tylko ile? Każdy starszy i inteligentniejszy user tego forum będzie wiedział o czym mówie.
W przypadku gdy umówiliśmy się na party - gramy i nagle nam coś wypada, co robimy ? Wychodzimy z wszystkiego mówiąc, iż nie ma internetu, prądu or something - głupio się teraz czujecie czytając to, ha ?
Sprawa kolejna - ucieczka od isro. Ucieczka od iSro jest jedną z głupszych rzeczy jaką robi się w dzisiejszych czasach. Idzcie na 'xSro' - nie ma GFów, botów, tych padającyh uników, KSów ... a dojdziecie sami , że w głębi duszy to właśnie to trzyma was przy iSro. Liczba graczy - to jest magia isro - nawet jeśli są to w 80% GFy . Gra na xSro nudzi się po pewnym czasie - nie nudzi się ludziom, którzy 1 raz w życiu wbili sobie 42 lvl i są 'pro' i grają dalej by sami dla siebie wbijać ten lvl myślac, że są fajnymi.

Kolejna ważna rzecz - Niszczenie atmosfery przez min. 2 młodych idiotów, którzy zaczynają wyzywać się 'twoja stara' . pomimo tego, iż robią to dla pełnego żartu i 1 i 2 rozumieją to, to np. mnie raziło to - przez co psuła si atmosfera. Bądz co bądz, ale jakiś poziom trzeba zachować - można żartować tak aby śmiali się wszyscy - nie tylko młodsi userzy.

Oraz oczywiście jednym z głównych powodów jest sugerowanie się innymi osobami piszącymi o party - ''my w naszym party w 2 dni wbiliśmy 38 lvl''  - taki user patrzy na swój lvl (21) i myśli ''coś jest z naszym party nie tak''.

Kolejny powód ważny - mówienie, że gra się 4Fun. Nie ma sensu taka gadka, nie ma co ukrywać - Fun przychodzi wraz z lvl'em - im wyższy lvl, tym wyższy Fun! Spotkanie się więc 8 osób mówiących ''Gramy dla Funu'' , założone jest z góry, iż nie wypali. Szansa na to, iż conajmniej 1 z tych osób nie będzie chciała w głebi siebie grać Fun - wynosi jakieś 20% ! Nie pytajcie jak to wyliczyłem ...

A teraz :

Nie wiem czemu służy to, iż to napisałem - bo pomimo wszystkiego chce zachęcić was do wbijania w party dużych lvl'i .

Mi udało wbić się w party 90 lvl - fakt, byłem w tym party jedynym polakiem, i wszystko powstało poprzez gre na serverze - ale myśle, że uda się i wam - to nie jest, aż takie straszne.

Także pamiętajcie - lepiej prać brudy przed zaczęciem party, niż przed jego rychłym końcem - nie ma co się okłamywać, uciekać przed iSro.

Także jeszcze raz zachęcam  -  W razie czego - pisać , ja jestem chętny do gry !

Pozdrawiam Church!

Szczera prawda.
Powodzenia w robieniu pt na isro.

Offline surprise666

• Kokoru
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 02 Cze 2009, 17:42:12 »

Godziny grania - każdy zgadza się na wieczór ze względu na wolny czas po pracy/uczelni/studiach - po pewnym czasie ludzie dochodzą jednak do tego, iż ta malutka garstka czasu wolnego jaką mają po pracy nie chce aby spędzano ją przy PC patrząc na lecący lvl  -   To siedzi w głębi w środku w każdym z nas - nie uwzględnia się tutaj ludzi w wieku szkolnym, którym pasuje 7h grania dziennie - ich sprawa, znajomi poczekają - tylko ile? Każdy starszy i inteligentniejszy user tego forum będzie wiedział o czym mówie.

A teraz :

Pozdrawiam Church!

Sobie tak to podsumowuje i muszę przyznać, że jest w tym dużo faktów.Ale to co wcześniej napisałem, że problem wbijania na serwer to często wiąże się z nie chęcią do gry, jak się wbija powiedzmy przez godzinę, bez premium, ale to że na isro trzyma nas w grze ciągła walka z innymi playerami czy to afkującymi czy nie, to prawda, na innych wersjach tego nie ma, a szkoda...(nie wiem jak z KSRO).
Ogólnie rzecz biorąc zwracam honor.

ps.W jakim czasie wbiłeś ten 90lvl w party? i czy to było od 1lvla? To też nie małe osiągnięcie skoro wbiłeś ten lvl bez bota(w innym topicu tak napisałeś)
zło

Offline Fenixon

• Misos Baroi
  • *
  • Deadly Nightshade
« Odpowiedź #12 dnia: 02 Cze 2009, 17:44:36 »
Chętnie dopiszę się do party, bo widzę że jesteś rozsądny człowiek, z takimi aż chce się grać :)

Offline Churchill

• Brontes
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 02 Cze 2009, 19:19:31 »
Surprise - Sprawy nie było :) :beer:

Wbijanie , gdy siedzi na TSie nie jest żadnym problemem. Pamiętam te nasze 'aww wbiłem za 1 razem!' - a inny w tym czasie męczy się już 30 minut :D  .  Gdy siedzi się więc na TSie i rozmawia z innymi userami sprawa wygląda inaczej - Pamiętasz Moon nasze wywody na temat kibiców, polityki, religii ? Dla tych chwil aż chciało mi się wchodzić - dyskutowałem z człowiekiem młodszym ode mnie na moim poziomie - jarało mnie to , bo mało kto chciał ze mną o tym gadać (Wizarak) - pamiętacie to chłopaki, nie ? :)  -  Nie mniej jednak nie moge całkowicie mówić, że mam tu racje, bo każdy jest inny i napewno nie jednego to zdenerwuje.

Ten 90 lvl jak już mówiłem Elvisowi i reszcie bylo bodaj 2 - 3 miechy (mniej więcej) - Ofc, były premki, pety , reversy etc. etc - tak bez bota i od lvl'a w zasadzie 3 :P

Fenixon - Tak jak napisałem temat ten był przeprowadzony również w ramach badawczych - % wskaźnik ludzi wykazujących własną inicjatywe do ilości osób odwiedzających temat - Jednakże napisałem, iż gdyby ktoś jakieś party robił - jestem chętny .

Zauważcie teraz ... ja + Elivs + Moon + Fenixon + SmokedMunky = 5 osób. Myśle, że gdyby któryś z was utworzył party na isro uwzględniając mnie w nim to służe pomocą i chętnie zagram - Moge również założyć takie i ja - wykażcie mi tylko inicjatywe czyt. potwierdzcie mi się jeszcze raz.

Offline Moonlighting

• Moderator
  • *
  • Shinu!
« Odpowiedź #14 dnia: 02 Cze 2009, 23:39:55 »
Wbijanie , gdy siedzi na TSie nie jest żadnym problemem. Pamiętam te nasze 'aww wbiłem za 1 razem!' - a inny w tym czasie męczy się już 30 minut Cheesy  .  Gdy siedzi się więc na TSie i rozmawia z innymi userami sprawa wygląda inaczej - Pamiętasz Moon nasze wywody na temat kibiców, polityki, religii ? Dla tych chwil aż chciało mi się wchodzić - dyskutowałem z człowiekiem młodszym ode mnie na moim poziomie - jarało mnie to , bo mało kto chciał ze mną o tym gadać (Wizarak) - pamiętacie to chłopaki, nie ? Smiley  -  Nie mniej jednak nie moge całkowicie mówić, że mam tu racje, bo każdy jest inny i napewno nie jednego to zdenerwuje.

To jest w party napiękniejsza rzecz, dla fajnej grupki ludzi gra to jest sprawa drugorzędna, my się dobrze bawiliśmy nawet grając w bilarda ;p Albo gadając :)
Myślę, że najlepszy termin do zaczęcia gry to koniec czerwca/początek lipca. Być może wprowadzą wtedy nowy serw, do tego jest MASA czasu wolnego (chyba, że ktoś wyjeżdza).

Offline Churchill

• Brontes
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 03 Cze 2009, 11:58:04 »
Wątpie, iż wprowadzą server a co do czasu ... wiesz, że ja mam ciągle ;)

Już rozmawiałem z kilkoma ludzmi chetnymi na party na PM - gdyby ktoś był chętny whispernąć mnie tu ;]

Offline paziu

• Przyjaciele
  • KING of POP
« Odpowiedź #16 dnia: 03 Cze 2009, 12:03:08 »
mam pytanie.
jak robiles badanie [raczej "badanie"] to na jakiej probie osob go wykonales? i skad te wyliczenia?

Offline Churchill

• Brontes
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 03 Cze 2009, 13:22:43 »
Na podstawie joinowania do wieeelu party z tego i nie tylko forum - pod różnymi nickami - zresztą nie tylko . Napisałem tam wyżej, iż nie musisz wierzyć mi w me 'badania' i żeby nie pytać o wyliczanie wszystkiego.

Opieram się na swoim doświadczeniu głównie .

a dlaczegóż pytasz ? :)

Offline Turos

• Black Tiger
  • *
  • Sztywno
« Odpowiedź #18 dnia: 03 Cze 2009, 13:28:34 »
Ja bym proponował pograc w WoWa na prywatnym serverze Sunwell. Mam tam huntera 72lvl jeszcze troche będzie 80 :) Grałem w różnych party, które byly zakładane na forum, ale po 3-5 dniach to party sie rozpadało ;/
Zapraszam na Sunwell :) 

Jak będą błędy poprawcie :P

Offline paziu

• Przyjaciele
  • KING of POP
« Odpowiedź #19 dnia: 03 Cze 2009, 14:59:40 »

a dlaczegóż pytasz ? :)
bo badaniem nazywamy czynnosc naukowa, ktora dotyczy konkretnego celu i jest przeprowadzona na konkretnych frupach. jednej kontrolnej drugiej wlasciwek.

Offline Churchill

• Brontes
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 03 Cze 2009, 15:15:21 »
Możesz powiedzieć mi do czego dążysz ?
Nie widze celu tłumaczenia się przed tobą :)

Offline Fenixon

• Misos Baroi
  • *
  • Deadly Nightshade
« Odpowiedź #21 dnia: 03 Cze 2009, 19:16:30 »
Zauważcie teraz ... ja + Elivs + Moon + Fenixon + SmokedMunky = 5 osób. Myśle, że gdyby któryś z was utworzył party na isro uwzględniając mnie w nim to służe pomocą i chętnie zagram - Moge również założyć takie i ja - wykażcie mi tylko inicjatywe czyt. potwierdzcie mi się jeszcze raz.
Jeszcze raz potwierdzam, że chętnie zagram w zgranej ekipie w jakąkolwiek dobrą grę mmo ;)

Offline maczop

• Bandit Bowman
  • *
  • Gildia: _GeForce_
« Odpowiedź #22 dnia: 08 Cze 2009, 17:03:12 »
ahaha no to co panowie robimy party bo nie ma kodziku juz na isro i ''rzekomo'' można łatwiej wbijać : p

Haha elvis ;] Faktycznie łatwiej się wbija, nie aż tak ale różnica jest z pewnością widoczna gołym okiem. A co do topicku, też chętnie zagram w party, powiedzcie tylko gdzie i kiedy ;)

A tak pozatematem, jak ludzie już raz ze sobą zagrają to trzymają się potem razem :P Z większością starych kumpli z pt utrzymuje kontakt i to jest tak jakby mobilizacją dla mnie, aby grać dalej w drurzynie, poznawać nowych ludzi, bawić się z nimi i rozmawiać nie tylko o grach.
Jak już mówiłem, chłopaki, tudzież dziewczyny - jestem z wami! (jeśli się zgadzacie ofc.)

Offline Churchill

• Brontes
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 08 Cze 2009, 23:01:25 »
Tak więc okej . Widze, że musze się odezwać . Leże na chwile obecną w szpitalu i mam tylko laptopa, z którego i tak ciągle nie korzystam - ale .

Poczyńcie jakieś kroki w kierunku party - ja zagram oczywiście (myśle, że wychodze jutro).
Ustalcie jakiś skład (tylko wliczcie mnie :P ) , i możemy grać .

Mi osoby, które potwierdziły swoją chęć są następujące : ja , Elvised , Moon69, surprise666, Fenixon, SmokedMunky i teraz maczop ... możecie zgadać się jakoś na privach i coś ogarnąć w tym kierunku ? Byłbym wdzięczny - nie wiem czy od razu po wyjściu siąde i będe ogarniał skład, ale grać bym mógł - poprostu brak głowy do myślenia.

Pozdrawiam :)

Offline Moonlighting

• Moderator
  • *
  • Shinu!
« Odpowiedź #24 dnia: 08 Cze 2009, 23:18:28 »
To trzeba będzie na Ciebie poczekać, aż wyjdziesz, jak grać to tylko w komplecie ;)