Także po dłuższej analizie wątków na przeróżnych forach i stronach, stwierdzam na podstawie moich badań , iż szanse na wypalenie party z forum wynoszą jakieś 9% .
Ludzie chętni są na party, gdzie wszystko mają podane - klasy, server etc. (dlatego właśnie mój temat był taki a nie inny)
Nie chętnie gracze przyszłego party wykazują jakąkolwiek inwencje twórczą przed zaczęciem party - tylko krytykując.
Załozyciele takich party (nie sa to puste analizy a na podstawie tego gdzie byłem i co widziałem/słyszałem) chcą za wszelką cenę być liderami i już. Zdanie innych liczy się ale i tak moje jest ważniejsze i koniec - typowe myślenie założycieli.
Godziny grania - każdy zgadza się na wieczór ze względu na wolny czas po pracy/uczelni/studiach - po pewnym czasie ludzie dochodzą jednak do tego, iż ta malutka garstka czasu wolnego jaką mają po pracy nie chce aby spędzano ją przy PC patrząc na lecący lvl - To siedzi w głębi w środku w każdym z nas - nie uwzględnia się tutaj ludzi w wieku szkolnym, którym pasuje 7h grania dziennie - ich sprawa, znajomi poczekają - tylko ile? Każdy starszy i inteligentniejszy user tego forum będzie wiedział o czym mówie.
W przypadku gdy umówiliśmy się na party - gramy i nagle nam coś wypada, co robimy ? Wychodzimy z wszystkiego mówiąc, iż nie ma internetu, prądu or something - głupio się teraz czujecie czytając to, ha ?
Sprawa kolejna - ucieczka od isro. Ucieczka od iSro jest jedną z głupszych rzeczy jaką robi się w dzisiejszych czasach. Idzcie na 'xSro' - nie ma GFów, botów, tych padającyh uników, KSów ... a dojdziecie sami , że w głębi duszy to właśnie to trzyma was przy iSro. Liczba graczy - to jest magia isro - nawet jeśli są to w 80% GFy . Gra na xSro nudzi się po pewnym czasie - nie nudzi się ludziom, którzy 1 raz w życiu wbili sobie 42 lvl i są 'pro' i grają dalej by sami dla siebie wbijać ten lvl myślac, że są fajnymi.
Kolejna ważna rzecz - Niszczenie atmosfery przez min. 2 młodych idiotów, którzy zaczynają wyzywać się 'twoja stara' . pomimo tego, iż robią to dla pełnego żartu i 1 i 2 rozumieją to, to np. mnie raziło to - przez co psuła si atmosfera. Bądz co bądz, ale jakiś poziom trzeba zachować - można żartować tak aby śmiali się wszyscy - nie tylko młodsi userzy.
Oraz oczywiście jednym z głównych powodów jest sugerowanie się innymi osobami piszącymi o party - ''my w naszym party w 2 dni wbiliśmy 38 lvl'' - taki user patrzy na swój lvl (21) i myśli ''coś jest z naszym party nie tak''.
Kolejny powód ważny - mówienie, że gra się 4Fun. Nie ma sensu taka gadka, nie ma co ukrywać - Fun przychodzi wraz z lvl'em - im wyższy lvl, tym wyższy Fun! Spotkanie się więc 8 osób mówiących ''Gramy dla Funu'' , założone jest z góry, iż nie wypali. Szansa na to, iż conajmniej 1 z tych osób nie będzie chciała w głebi siebie grać Fun - wynosi jakieś 20% ! Nie pytajcie jak to wyliczyłem ...
A teraz :
- Party nie rozpada się przez nieogarnięcie osób - Tego da się nauczyć.
- Party nie rozpada się ze względu na wiek grających.
To tylko 2 przykłady, których jest więcej.
Nie wiem czemu służy to, iż to napisałem - bo pomimo wszystkiego chce zachęcić was do wbijania w party dużych lvl'i .
Mi udało wbić się w party 90 lvl - fakt, byłem w tym party jedynym polakiem, i wszystko powstało poprzez gre na serverze - ale myśle, że uda się i wam - to nie jest, aż takie straszne.
Także pamiętajcie - lepiej prać brudy przed zaczęciem party, niż przed jego rychłym końcem - nie ma co się okłamywać, uciekać przed iSro.
Mam nadzieje, że ktoś w końcu podoła i wbije ten 90 lvl w party!
Także jeszcze raz zachęcam - W razie czego - pisać , ja jestem chętny do gry !
Pozdrawiam Church!