silkroad

Autor Wątek: JOYMAX walczy z botami część 2  (Przeczytany 3644 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline B@rtek

• Weasel
  • *
  • nick JaSzCzUr
  • Gildia: Cryminals
Odp: JOYMAX walczy z botami część 2
« Odpowiedź #25 dnia: 27 Sie 2010, 22:28:01 »
Cytat: KissMee
Ja już jestem tym zmarnowany grając na isro wydałem bardzo dużo pieniędzy , przyjemności praktycznie nie miałem
żadnej , a wiem że można z tej gry mieć , i bardzo mi się podoba , dlatego niebawem spadam na ZSZC

Zgadzam się z tobą, ale nie wiem czy na ZSZC jak narazie będziesz grał bo regi jest zamknięta.
Nauka i czasem Sse

Silkroad Online - Forum Najstarszego Polskiego Portalu

« Odpowiedź #25 dnia: 27 Sie 2010, 22:28:01 »

Offline YouGotPwn3d

• Ultra Blood Devil
  • *
  • Whatever People Say
    • Warriors - FA
« Odpowiedź #26 dnia: 27 Sie 2010, 22:41:16 »
Niby serwy się zwolniły, niby gf'y padają, niby wszystko fajnie...
Ale sro teraz upada z innego powodu - jak już ktoś wspomniał - grindu...
Lvle 90+ bez dobrego share pt robisz max ~1% w ciagu godziny (bez prem etc) - chcesz wbić 100+ nie mowiac o 110?
Witaj w gronie no-lifów ;]

A same te statuy to jakis dziwny wytwór wyobraźni - kiedyś były protectory dzieki ktorym samemu sie czyscilo spota, teraz mamy jakies latajace gówna które same się mają pilnować ;x
Just call me Madd ;]

Offline Gormadok

• Isyutaru
  • *
  • Leecher Inside
« Odpowiedź #27 dnia: 28 Sie 2010, 17:57:25 »
jako się rzekło - pomysł spóźniony, przez co jest to raczej "cerowanie kondoma" a nie skuteczna walka z problemem.
jedynym słusznym wyjściem jest zatrudnienie po 10 konkretnych gmów na każdy z serwer, a następnie wyłapywanie pojedynczych goldfarm/botów i natychmiastowy ban konta oraz rejestracja IP. w przypadku pojawienia się nowego bota z danego ip, ban ip. uwierzcie mi, że nawet chińska fabryka mając w perspektywie farmienie od nowa na słomiakach, w końcu odpuści sobie. Banowanie IP/MAC ma swoją zaletę i jakoś trudno mi uwierzyć, że pojawiałoby się wielu zbulwersowanych graczy twierdzących, że jego IP zostało niesłusznie zbanowane, a oni byli tylko w sieci. odpowiedzialność zbiorowa ;P
wtedy mieliby sprawę względnie opanowaną. zatrudnianie gmów tylko po to, żeby weszli raz na 100 lat albo napisali coś, czego nie piszą, bo robi to automat (przedinspekcyjne info), jest bezsensem, gdyż ci ludzie nie mają żadnych zadań, a już na pewno nie sprawują na serwerze porządku.

No ale jak już rzekłem - jest trochę za późno i nawet gdyby wytępili wszystkich bocących, nie byłoby szans na globalny powrót do tej gry, bo w międzyczasie mmorpg-świat poszedł do przodu, joymaxowy świat zatrzymał się na początku wieku.

Offline V@N

• Pilot Log
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 28 Sie 2010, 21:45:03 »
Cytat: B@rtek
Cytat: KissMee Ja już jestem tym zmarnowany grając na isro wydałem bardzo dużo pieniędzy ,  niebawem spadam na ZSZC Zgadzam się z tobą, ale nie wiem czy na ZSZC jak narazie będziesz grał bo regi jest zamknięta.
To kup sobie konto za 3.5 zł na allegro i nie offtopuj

Silkroad upadnie i to tylko kwestia czasu zanim straci ostatnich graczy. Na razie joymax będzie chciał wydusić z gry ile się da $$ zanim się z nią pożegna na dobre. Wątpię aby wyszedł silkroad 2 ;p

Offline KissMee

• Uruchi
  • *
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
« Odpowiedź #29 dnia: 28 Sie 2010, 23:13:59 »
To kup sobie konto za 3.5 zł na allegro i nie offtopuj

Odpowiedź:

Nawet i gdyby dali większy exp to dla botów była by gratka , bo szybciej by wbili niż ci ręcznie ten lvl
zawsze bot będzie szybszy w wbijaniu lvli niż gra ręcznie , oczywiście nie dając przy tym żadnej satysfakcji z gry.
A gra powinna sprawiać przyjemność , lecz  świat sro stał się sprawą biznesową i wielką pogonią za lvlem

Ja już jestem tym zmarnowany grając na isro wydałem bardzo dużo pieniędzy , przyjemności praktycznie nie miałem
żadnej , a wiem że można z tej gry mieć , i bardzo mi się podoba , dlatego niebawem spadam na ZSZC

No i powiedz mi człowieku gdzie ty tu widzisz offtop jak to było zawarte w mojej wypowiedzi tylko dopisek na mój temat został dodatkowo napisany.

A tak z mojego punktu widzenia to pewnie po to te serwery chcą opróżnić trochę z grubsza bo otwierają nowe
co przyczynia się do większej ilości przyciągnięcia graczy , kolejnym krokiem będzie albo wielki update albo wejście Islamu kolejna gratka dla wielu graczy aby wydać silki.

I co teraz może też napiszesz mi że to jest offtop  ? Pozdrawiam

Silkroad upadnie i to tylko kwestia czasu zanim straci ostatnich graczy.   Na razie joymax będzie chciał wydusić z gry ile się da $$ zanim się z   nią pożegna na dobre. Wątpię aby wyszedł silkroad 2 ;p
Wiesz o czym ty tu piszesz w ogóle ?  Silk to jeszcze twoich dzieci przeżyje inwestycja jest na kilkadziesiąt lat
a jak jest zysk miesięczny nawet +1 zł to i tak im się opłaca bo ciągle są na plusie.

kto by zamykał firmę z której ma zyski.
« Ostatnia zmiana: 28 Sie 2010, 23:17:35 wysłana przez KissMee »

Offline Hunter

• Ishade
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 28 Sie 2010, 23:23:11 »
@up
Nowy server wcale nie wskazuje na to że jest mniej botów. Wręcz przeciwnie.

Offline KissMee

• Uruchi
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 28 Sie 2010, 23:51:24 »
@Up a Bot to gracz , a gracz to każdy człowiek z którego można zedrzeć pieniądze.
nawet taki goldfarmik musi zakupić chociaż jedna premke na konto z którego będzie dokonywany odbiór golda
na aukcjach golda pisze " dostawa w 5 min nawet przy serwerach crowded " no to chyba premium jest na takim koncie , oczywiście im to się zwróci za gold ta premka a z premki idzie kasa na joymax. " Jest zysk jest impreza "

Podejrzewam też że z botami joymax ma też jakieś interesy , choćby z takim jak " sbot " sławny bot do gry
którego owa firma nigdy nie opanuje ani nie zaradzi jego działaniu , są po prostu lepsi i mają dobrych ludzi
firma pochodzi z Niemiec moim zdaniem wspólnie współpracują , bo bot zachęca do gry przy czym oferuje graczom swobodną grę bez siedzenia 24/7 przed komputerem , szybki lvl i wiele wiele dodatkowych funkcji, joymax za to nei banuje takich graczy bo wie że im dłużej będą grali mieli większy lvl to zmusi ich do zakupu silków.

Tak samo było ze stroną rev6 która była nielegalna i joymax już nie raz nakłaniał aby na nią nie wchodzić
nie poradzili sobie z tą stroną a przecież ona miała na wyposażeniu bota do gry , po długotrwałych walkach
dali sobie spokój i podjęli współpracę i do dzisiejszego dnia rev6.com jest legalną stroną współpracującą z silkroad

a nam przecież nie dadzą informacji że podjęli współprace z botem bo był by to wielki skandal.
a bany które to tyle tysięcy jest tygodniowo " chociaż już od paru miesięcy nie ma ani jednego tylko kopia baz danych " joymax banował swoje konta do gry które stawiał gdzieś specjalnie dziesiątkami po to aby serwery były zajęte , żeby zmusić graczy do zakupu silków , a zarazem pokazać że bany zostają rozdawane.

A te nowe wielkie 140 posągi zabijającego każdego bota ?
no i znowu zysk , taki posąg w każdej chwili może znajdować się na trasie gracza o dużym lvlu który pocina właśnie na spot przez bota , wpadnie na niego przez noc ma -20% left no i co tu zrobić " a no zakupić premke aby to odrobić "

w tym kierunku to idzie cały system jest dobrze przemyślany przez firmę, trzeba tylko to dostrzec

Muszą coś zrobić aby pokazać że coś robią a zarazem nie szkodzą graczowi. 

Offline Moonlighting

• Przyjaciele
  • Shinu!
« Odpowiedź #32 dnia: 29 Sie 2010, 02:41:36 »
Cytat: KissMee

Tak samo było ze stroną rev6 która była nielegalna i joymax już nie raz nakłaniał aby na nią nie wchodzić
nie poradzili sobie z tą stroną a przecież ona miała na wyposażeniu bota do gry , po długotrwałych walkach
dali sobie spokój i podjęli współpracę i do dzisiejszego dnia rev6.com jest legalną stroną współpracującą z silkroad

Od kiedy rev6 jest legalne? Nie wiem skąd takie info

Niestety niby serwery populated a premkę ma bardzo, bardzo dużo osób na nowych serwerach, do tego co drugi z premium userów ma suna weapon - dzisiaj wszedłem sobie do party, zbanowali mnie za to, że odpowiedziałem na ich pytanie czy mam bota - nie. Cały czas jak kogoś dołączę do pt widzę pytania typu - range? radius? pt 24/7? u bot? warrior have you got auto buffer? (i inne). Odnoszę wrażenie, że tylko my z kumplami gramy legit. Ta gra upadła najniżej jak mogła.

Offline titanum

• White Spider
  • *
  • Electrocity 2010!
  • Użytkownik jest zbanowany i nie może wysyłać wiadomościWyciszony
« Odpowiedź #33 dnia: 29 Sie 2010, 04:52:40 »
@Up a Bot to gracz , a gracz to każdy człowiek z którego można zedrzeć pieniądze.
nawet taki goldfarmik musi zakupić chociaż jedna premke na konto z którego będzie dokonywany odbiór golda
na aukcjach golda pisze " dostawa w 5 min nawet przy serwerach crowded " no to chyba premium jest na takim koncie , oczywiście im to się zwróci za gold ta premka a z premki idzie kasa na joymax. " Jest zysk jest impreza "

Podejrzewam też że z botami joymax ma też jakieś interesy , choćby z takim jak " sbot " sławny bot do gry
którego owa firma nigdy nie opanuje ani nie zaradzi jego działaniu , są po prostu lepsi i mają dobrych ludzi
firma pochodzi z Niemiec moim zdaniem wspólnie współpracują , bo bot zachęca do gry przy czym oferuje graczom swobodną grę bez siedzenia 24/7 przed komputerem , szybki lvl i wiele wiele dodatkowych funkcji, joymax za to nei banuje takich graczy bo wie że im dłużej będą grali mieli większy lvl to zmusi ich do zakupu silków.

a nam przecież nie dadzą informacji że podjęli współprace z botem bo był by to wielki skandal.
a bany które to tyle tysięcy jest tygodniowo " chociaż już od paru miesięcy nie ma ani jednego tylko kopia baz danych " joymax banował swoje konta do gry które stawiał gdzieś specjalnie dziesiątkami po to aby serwery były zajęte , żeby zmusić graczy do zakupu silków , a zarazem pokazać że bany zostają rozdawane.

A te nowe wielkie 140 posągi zabijającego każdego bota ?
no i znowu zysk , taki posąg w każdej chwili może znajdować się na trasie gracza o dużym lvlu który pocina właśnie na spot przez bota , wpadnie na niego przez noc ma -20% left no i co tu zrobić " a no zakupić premke aby to odrobić "

w tym kierunku to idzie cały system jest dobrze przemyślany przez firmę, trzeba tylko to dostrzec

Muszą coś zrobić aby pokazać że coś robią a zarazem nie szkodzą graczowi. 

co do golda w 5 min, nie pomyslales ze chary sa odpalone 24/7?
Musisz Tam Byc!

Offline drateron

• Hun Archer
  • *
  • Gildia: oKurwa
« Odpowiedź #34 dnia: 29 Sie 2010, 08:20:41 »
co do golda w 5 min, nie pomyslales ze chary sa odpalone 24/7?
nie są, kupowałem chociażby silki za golda, zdarzyło się ze 2 razy kupić golda na allegro i postać ZAWSZE się pojawiała przy stable w jg (jak przy logowaniu)
Pamiętaj, że to tylko gra. Pamiętaj, że wszyscy robimy to dla przyjemności.
Pamiętaj, że wszyscy robimy to za darmo. Traktuj innych tak, jak sam chcesz być traktowany.

Offline ShaGoG

• Brontes
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 29 Sie 2010, 14:24:39 »
jakby Joymax sprzedawał gold to sama firma by miał największe z tego korzyści. A Jakby jeszcze ścigała tych co sprzedają golda to wtedy by była inna gra. Boty co prawda by były, żeby servery były przepełnione i premki chodziły, więc nie wiem po co ta cała szopka.... Mają jakiś współudziałowców ?

Offline TmK

• Edenp
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 29 Sie 2010, 14:53:33 »
KissMee serdecznie zapraszam na zszc sam tam grałem i będę grał bo jako jeen ze szcześciaży mam tam konto, którego od dluższego czasu nie można zrobić. W 3 dni 38lev grając ręcznie choć amm bota po 2 h dziennie super sprawa 4fun. Teraz mi się coś zwaliło więc gram na ISRO ,ale wiadomo, że JOYMAX zaraz skończy zabawę z tymi posągami, ponieważ nie mają kasy z premków itp.

Offline Gormadok

• Isyutaru
  • *
  • Leecher Inside
« Odpowiedź #37 dnia: 29 Sie 2010, 14:57:28 »
@2x up
jak to po co szopka? jak inaczej sprawić, by gra była w obiegu jak tworzyć wokół jej zainteresowanie tym, że coś się dzieje? skoro co chwila informują o czymś np. tworzeniu nowych serwerów, dodaniu antybotów, nowych form płatności, nowych chapterów z krainami, to w ich mniemaniu gra jest ciągle warta świeczki. Nowa kraina = przedłużenie gameplayu dla obecnych graczy. nowe serwery, to zachęta dla osób, które nie mogły grać, bo nie mogły wbić. takie małe sztuczki marketingowe na pewno działają, tajemnicą pozostaje siła oddziaływania.
Nie ma znaczenia czy gold pochodzi od Joymaxu lub jego tajemniczych podfirm, czy jest aprobowany lub piętnowany przez JM. Nie ma znaczenia czy bot pochodzi od firm trzecich, czy firm trzecich działających w porozumieniu z Joymaxem. Ważne jest, że to wszystko przynosi JM korzyści w postaci pieniężnej. Jeśli bowiem bot umożliwia lvling, to aby z niego korzystać trzeba mieć też premkę, by móc bez problemu wbić, także po nagłym dc. nawet jesli dzis serwery są niepełne, to jutro może okazać się, że znów będą crowded i aby efektywnie korzystac z bota, trzeba wydac 10$ na premkę. jesli kupi je tylko 100 osob to i tak jest to w miesiacu 1000$ na serwerze. jesli do tego dojdą avatary, jakies tickety, grabpety, to na utrzymanie serwera starczy, a przeciez wiadomo, ze wiecej osob je kupuje, bo chce grac. Jedyne co cierpi, to renoma firmy, gracze legalni, sama gra, no ale jesli JM nie pomyslal o tym wczesniej lub pomyslal a mimo wszystko zdecydowal sie na taką politykę, to ich sprawa. Póki gra będzie dochodowa, póty będą opłacały sie kolejne updaty, avatary itp. jesli na 40serwerach 250 osob kupuje premkę, peta, avatar, to miesiecznie dostają ~200 000$. komu by sie nie oplacalo? wystarczy i na utrzymanie i na oplacenie programistow. a jm obojetne to, czy placi za to gracz, czy gosc sprzedajacy golda. kasa wpada.
oczywiscie skutki będą lawinowe.

1) odchodzą gracze
2) sprzedaż golda maleje
3) sprzedaż premek/avatarów/petów maleje, bo maleje liczba graczy
4) odchodzą goldfarmerzy, bo zysk coraz mniejszy
5) odchodzą boterzy, bo gra coraz nudniejsza z racji mniejszej liczby graczy
6) kryzys w joymaxie
7) zamknięcie projektu

dziś tak właściwie wszystko toczy się po staremu, ale wszystko balansuje na granicy. za niedługo przyjdzie taki dzień, gdy joymax ogłosi koniec projektu, kurtuazyjnie dziękując nam za ciepłe słowa i wspaniałą przygodę. Wcale nie jest powiedziane, że nie ogłosi rozpoczęcia prac nad nowym, lepszym Silkroadem 2. Przecież wielu nabierze się na slogan o lepszym silku, a równiez wielu nowych zachęconych f2p graczy przyjdzie tu grac. a pewnie skonczy sie tak jak z silkiem. niestety community w tej grze nie ma, nie ma takich znajomosci by zgrac sie na tyle, by solidarnie pewnego dnia skonczyc z silkiem, zrobic fotki/filmy z kasacji postaci i zaspamowac im forum. A tak JM widzi, ze zostali ci najbardziej polepieni, ktorzy kazdego miesiaca musza wydac 100$ na premke, nowy avat, peta, 10 astrali i immortali. gracz i gra przestaly sie liczyc. teraz trzeba z f2p wyciagnac tyle $ ile sie tylko da

@up
tez bylem "szczesliwy" na 38lvlu. tylko ze gdy sie rozejrzalem, to kazdy bocil. potem przyszedl 54lvl i lód nad Hotan, gdzie oprocz botow pojawialy sie bocące taksówki. nie było tak przyjemnie. Na 60lvlu poszedlem na glizdy i usmiech spełzł, bo nie dalo sie expic, bo wszystko bylo pozajmowane. Cave z mobami 60-70 nie ma, wiec pomysl jak przyjemnie będzie na glizdach. A potem takla gdzie było jeszcze gorzej. nikt nie grał ręcznie ;P Czar szybko prysnął i uznałem, że zszc to gra nie warta świeczki, a pod wieloma wzgledami jest gorzej niz na Isro. Tez mam tam stare puste konto bo postac skasowalem, a zaraz po niej silka.
Uwierz mi jest tyle lepszych gier od silka, ze tylko nieswiadomi wybiorą jego prymitywniejszą odmianę jaką jest zszc. poza bugami nie różni się od isro NICZYM.
« Ostatnia zmiana: 29 Sie 2010, 15:02:05 wysłana przez Gormadok »

Offline KissMee

• Uruchi
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 29 Sie 2010, 14:59:53 »
tak TmK nie można zrobić kont , ale za 4zł można kupić na Allegro =) , ja zrobiłem kiedyś konto na zszc ale pasów zapomniałem :( bo to dosyć dawno było , ale co ja teraz zrobię z glavierem swoim na isro ? :( szkoda mi postaci bo hlvl

@UP zakończenia projektu to tak szybko nie będzie , prędzej coś odwalą w stylu że im siadł cały system , wielki RollBack , i wszystko od początku, a gracze będą dalej grac bo już nie będzie takiej konkurencji między lvlami , a każdy teraz stara się być jak najlepszy , wtedy będą mieli szansę jeszcze raz się wykazać.
« Ostatnia zmiana: 29 Sie 2010, 15:04:28 wysłana przez KissMee »

Offline p1ter

• Ghost Bug
  • *
  • :)
« Odpowiedź #39 dnia: 29 Sie 2010, 22:09:48 »
sro raczej nie upadnie, glupi gracze wydajace kupe kasy rodzicow na bezsensowna gra zawsze beda, updaty tez beda, tylko jestem ciekawy co bedzie na 120 lvl, bo ilosc potrzebnego expa to nawet dla bota przesada, albo 130 i wiecej. serwery prywatne mogly by byc dobre gdyby zajmowali sie nim ludzie ktorym nie zalezy tylko na kasie, tylko ktorzy chca umilic rozgrywke graczom.co do joymaxa, to wg mnie on jest geniuszem marketingowym, wszystko robi idealnie zeby kasa byla.

Offline gonzir

• Evil Order Soldier
  • *
  • 2005-12-29
« Odpowiedź #40 dnia: 30 Sie 2010, 10:33:51 »
żeby od tej waliki przepukliny nie dostali :D

Offline Mattie

• Maong
  • *
  • Gildia: 404notFound
« Odpowiedź #41 dnia: 30 Sie 2010, 21:05:01 »
Cytat: p1ter
albo 130 i wiecej. serwery prywatne mogly by byc dobre gdyby zajmowali sie nim ludzie ktorym nie zalezy tylko na kasie
no właśnie - serwery prywatne są jedyną alternatywą dla ludzi którzy nie chcą grac non stop by po 3 latach wbić max lvl i w końcu wybrać się na pvp/mieć przez 3 lata włączonego kompa zmieniając tylko skrypty

nie wszystko to nie wina zwykłych boterów- bo to gracze którzy są wystarczająco zdeterminowani by wydawać kupe kasy na prem/bot
tylko olbrzymich progów expa- komuś się nie chce idzie na taxi -> leveluje i nie ma kasy na eq-> kupuje ją za prawdziwą walutę-> im więcej chętnych tym więcej gf-> serwery zawalone -> osoba która chce pograć mając jako taki komfort kupuje silki i jeszcze więcej silków-> JM zarabia kasę od czasu do czasu banując  1 na 500 golfarmów , od firmy nie można wymagać żeby zrzekła się zysków

Offline Grab

• Uruchi
  • *
  • 40% ;o jestem obserwowany...
  • Użytkownik jest zbanowany i nie może wysyłać wiadomościWyciszony
« Odpowiedź #42 dnia: 31 Sie 2010, 12:26:57 »
Cytat: p1ter
sro raczej nie upadnie
kiedyś musi upaść, a jeżeli szybko nie pokażą co mieli na myśli z tym Sro 2 to padnie raz dwa Sro 1 :)
urzekła mnie Twoja historia.

Offline owczary

• Captain Ivy
  • *
  • :>
« Odpowiedź #43 dnia: 01 Wrz 2010, 19:30:21 »
U mnie nie ma tych figurek przed miastem przeciw botom ;/ Usuneli to? Bo chyba dużo dawało...

Offline Gormadok

• Isyutaru
  • *
  • Leecher Inside
« Odpowiedź #44 dnia: 01 Wrz 2010, 20:22:07 »
sro upadnie. duzo lepsze gry konczyly swoj zywot. kwestią tylko jest czas. przeciez sro to gracze, a z kazdym dniem graczy ubywa. jesli znikną wszyscy i zostaną goldfarmy, to i one znikną, bo komu kasę będą sprzedawać. wtedy joymax zrezygnuje z projektu.

Offline Glaiver

• Hyeongcheon
  • *
  • Fejkiel
« Odpowiedź #45 dnia: 01 Wrz 2010, 20:45:44 »
sro upadnie. duzo lepsze gry konczyly swoj zywot. kwestią tylko jest czas. przeciez sro to gracze, a z kazdym dniem graczy ubywa. jesli znikną wszyscy i zostaną goldfarmy, to i one znikną, bo komu kasę będą sprzedawać. wtedy joymax zrezygnuje z projektu.
I do innych tego typu wypowiedzi:
Zauważcie, że co jakiś czas pojawiają się podobne tematy, a od około roku jest ich większy wysyp. W każdym dochodzimy do takiego samego wniosku, mianowicie - SRO umiera. Tak, ale bardzo powoli - gold oraz postacie dobrze się sprzedają, co można zobaczyć na serwisach aukcyjnych i forach, gdzie sprzedaż jest dozwolona. Zauważcie, że turki nadal w to łupią i jakoś im się nie nudzi, widać zaludnione serwery (to niedługo wróci) i GFy oraz stary system rozgrywki im odpowiada (silk powstał jakoś 5 lat temu, wliczając wersję beta - to już szmat czasu). A dla nich samych warto SRO trzymać przy życiu, dlatego spodziewajcie się kolejnych update. Nawet gdyby spora część ludzi odeszła, to z 40 serwerów można zrobić 20 serwerów bez GFów, to by była rewolucja...

...Co do SRO jako przestarzałego MMORPG - co z WoWem, Tibią, CSem?
Graczy nadal takie tytuły trzymają i firmy opiekujące się nimi mają się baaardzo dobrze. Widać są grywalne i reszta graczy nie obchodzi, a tylko to się liczy. Może i w SRO męczy monotonny EXP, ale fajnie jest sobie puścić 25 charów na CL i patrzeć co 2 dni ile nazbierały golda, itemów - i goldzik ew. chary na ebay hyhy =) To w sumie też jakaś część Jedwabnego Szlaku - w końcu chodzi o handel i zarabianie pieniędzy.

Takie tematy zawsze kończą się tak samo, jedna strona opowiada się za tym, że SRO umarło (takie przesądy można było już słyszeć 2 lata temu), a druga, że ma się dobrze (Joymax przez swoją durną politykę wobec swoich klientów zniechęca i to bardzo, dlatego ASTRUM przejął mnie i paczkę moich znajomych pod swoje skrzydła - jestem zadowolony).

Offline Tarrence

• Golden Spider
  • *
  • N0 1 H4X M3 !!
    • Mój Wujek
« Odpowiedź #46 dnia: 02 Wrz 2010, 07:41:42 »
Glaiver ... SRO upada z jednego powodu, jest monotonne i system PVP jest do bani. Gdyby chociaż zmienili owy system na lepszy taki jak w WoW'ie ze dwie frakcje się biją (np. Europ vs China) to by miało to wzięcie i by nie upadało a jak by jeszcze dali exp x5 albo chociaż x2 to by nie było teraz 40serwerów tylko około 60 albo i więcej a WoW przy SRO się chował. Ale że JoyMax (czytaj GejMax) to głupia firma ,która widzi tylko pieniążki to i też tego nie uczynią. Tibia do bani ? Fakt graficznie nie jest dobra ale tym ze można się naparzać miedzy graczami itp. Tak o sobie spotykając jakiegoś bez uprzedzenia to powoduje ,że Tibia jest wyżej niż SRO. CS ? CS to już inna kwestia ,nie rozumiem Cie dlaczego wymieniłeś go :P Najlepszym systemem pvp jaki spotkałem jest system FunCom'u który istnieje w grze Age Of Conan, Nie ważne jaką masz frakcję itp. Spotykasz = bijesz. To ludzi cieszy. Rywalizacja między graczami a nie expienie. A tego w SRO brakuje (w pewnym sensie jest ale taka rywalizacja jaka jest to tak jakby jej nie było). Dlatego SRO upada , a może już upadło tylko joymax to ukrywa ? Co do ASTRUM ... przejął Cię ? czym toż to inna firma z lekko inną filozofią, ale ogólnie są też nastawienie tylko ja pieniądze co w cale nie czyni ich lepszymi od JoyMax'u. Możesz wbić na serwer za pierwszym razem ? Bo to wersja rosyjska przeznaczona Tylko DLA ROSJAN, ale firmie to nie przeszkadza jak trafi się jakiś turek czy polak, byle by płacił.

Offline Sunshine

• Feather Cloak
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 02 Wrz 2010, 09:07:17 »
heh jedną rzecz usłyszałem....  Oni nie walczą z botami tylko udają.... Jak chcecie być ślepi to se kupcie wilczura - Joymax bez banowania mógłby wyłączyć boty w kilka minut :P Śmiech na sali

Offline V@N

• Pilot Log
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 03 Wrz 2010, 09:40:29 »
Cytat: Sunshine
Joymax bez banowania mógłby wyłączyć boty w kilka minut

Mógłby ale po co? Kto by wtedy grał w silka z tak monotonnym i długim grindem... jeżeli by dorzucił jakieś racjonalne raty to sro powróciło by do dawnej świetności a privy na pewno by nieźle zubożały.

Offline Sunshine

• Feather Cloak
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 03 Wrz 2010, 09:52:07 »
Wpadnijcie na ksro i popatrzcie na korków jak expią to nie powiecie ze grind nie jest długi tylko wystarczy umieć grać. Jak wy zapuszczacie LTP i idziecie grindować solo to pozdro :P

A nie zrobią tego bo mają spory przychód z bota.